Languages

2000 und älter

2000

 

Braun, P. 

Freshness of table eggs during storage.

World Poultry Special 16, 2000, 40-42.

Fehlhaber, K., Alter, T. 

Microbial consequences of premortal stress on slaughtering pigs.

Fleischwirtschaft International 4, 2000, 24-28.

Leupold, G., Fehlhaber, K.

Die Betäubung von Regenbogenforellen aus dem Blickwinkel von Tierschutz und Lebensmittelhygiene.

Amtstierärztl. Dienst 7, H. 1, 2000, 21-23.

Lücker, E., Eigenbrodt, E., Wenisch, S., Leiser, R., Bülte, M.

Identification of central nervous system tissue in retail meat products.

J. Food Prot. (2000) 63, 258-263.

Lücker, E., Failing, K., Schmidt.

Determination of the limits of decision, detection and quantification in solid sampling ETAAS: a new approach towards the characterization of analytical quality for rapid methods. Fresenius Journal of Analytical Chemistry (2000) 366, 137-141.

Lücker, E., Horlacher, S., Eigenbrodt, E., Bülte, M., Leiser, R.

Procedures for the detection of unwanted ingredients in meat products with regard to BSE. 3. Detection of central nervous tissue.

Fleischwirtschaft (2000) 80 (5), 74-77.

Lücker, E., Mazurek, S., Eigenbrodt, E.

Apoptosis and mammary health. Tierärztliche Praxis (2000) 28 (G), 182-188.

Wenisch, S., Lücker, E., Eigenbrodt, E., Bülte, M., Leiser, R.

Procedures for the unwanted ingredients in meat products with regard to BSE. 4. Histological and immunhistological procedures for the detection of central nervous tissue in meat products. Fleischwirtschaft (2000) 80 (7), 69-72.

 

1999

 

Braun, P., Fehlhaber K., Wicke, A.

Salmonella enteritidis invades the egg through the shell.

World Poultry Special 11, 1999, 23-24.

Braun, P., Fehlhaber K., Klug C., Kopp, K.

Investigations into the activity of enzymes produced by spoilage-causing bacteria: a possible basis for improved shelf-life estimation.

Food Microbiol.16, 1999, 531-540. 

Braun, P., Kopp, K., Fehlhaber, K.

Untersuchungen zur Hitzestabilität bakterieller Proteasen. 2. Mitt. Lipasen.

Arch. Lebensmittelhyg. 50, 1999, 9-13. 

Fehlhaber, K. Alter, T.

Mikrobielle Folgen prämortaler Belastungen bei Schlachtschweinen.

Fleischwirtsch. 79, 1999, 86-90.

Fehlhaber, K., Kunze, A. 

Growth of aerobic spore forming bacteria isolated from meat products at low temperatures.

Arch. Lebensmittelhyg. 50, 1999, 128-131. 

Lücker, E.

Direct solid sampling ETAAS determination of cadmium in equine muscle.

Journal of Analytical Atomic Spectrometry (1999) 14, 583-587

Lücker, E., Bülte, M.

Fleischhygiene, vorbeugender Verbraucherschutz und bovine spongiforme Enzephalopathie (BSE).

Tierärztliche Praxis 27 (G), 292-301.

Lücker, E., Eigenbrodt, E., Bülte, M.

Reducing the risk of foodborne exposure to transmissible encephalopathies.

Umweltmedizin in Forschung und Praxis (1999) 4 (4), 245.

Lücker, E., Eigenbrodt, E., Wenisch, S., Faling, M., Leiser, R., Bülte, M.

Development of an integrated procedure for the detection of central nervous tissue in meat products using cholesterol and NSE as markers.

J. Food Prot. (1999) 62 (3), 268-276.

Wenisch, S., Lücker, E., Eigenbrodt, E., Leiser, R., Bülte, M.

Detection of central nervous tissue in meat products - An immunohistological approach.

Nutrition Research (1999) 19 (8), 1165-1172.

 

1998

 

Braun, P., Klug C., Fehlhaber, K.

Investigations into the heat stability of bacterial proteases and lipases. First notice: Proteases.

Arch. Lebensmittelhyg., 49, 1998, 139-145. 

Braun, P., Lekschas S., Fehlhaber, K.

Ursachen für Haltbarkeitsprobleme im Kühltemperaturbereich.

Fleischwirtsch. 78, 1998, 1065-1068 

Fehlhaber, K., Krüger, G.

The study of Salmonella enteritidis growth kinetics using Rapid Automated Bacterial Impedance Technique.

J. Appl. Microbiol. 84, 1998, 945-949. 

Heckötter, S., Bülte, M., Lücker, E.

Detection of Escherichia coli  O157 in foods by immunomagnetic separation (IMS). 2. Suitability of Immunomagnetic separation for detection of E.coli O157 in frozen food.

Archiv für Lebensmittelhygiene (1998) 49, 27-29.

Klug, C., Fehlhaber, K., Müller, U. Braun, P. Combined influence of temperature, aw and pH on the protease activity of Pseudomonas

spp. and Bacillus spp.

Berl. Münch. Tierärztl. Wschr. 111, 1998, 9-12. 

Lücker, E., Bülte, M.

Procedures for the detection of unwanted ingredients in meat products with regard to bovine spongiform encephalopathy (BSE). 1. Enzymatic analysis of cholesterol - a rapid procedure for the detection of central nervous tissue. 

Fleischwirtschaft International (1998) 3, 57-62.

Lücker, E., Eigenbrodt, E., Bülte, M.

Verfahren zum Nachweis von im Hinblick auf die bovine spongiforme Enzephalopathie (BSE) unerwünschten Zutaten in Fleischerzeugnissen. 2. Referenzverfahren für den Nachweis von zentralem Nervengewebe.

Fleischwirtschaft (1998), 78, 896-898.

Lücker, E., Failing, K., Lange, K., Walker, G., Bülte, M.

Analysis of the distribution of iron in muscle tissue of New Zealand White rabbits.

Journal of Food Science and Technology (1998) 31/2, 150-154.

Lücker, E., Weyermann, F.

Rapid analysis of Cd in equine muscle tissue by means of direct solid sampling and ETAAS. Fleischwirtschaft (1998), 373-376.

Mengert, U., Fehlhaber, K. Arwana, A.-A.

Untersuchungen zur endogenen mikrobiellen Kontamination von Enten-Schlachtkörpern (Moschusenten) durch prämortale Belastungen unter besonderer Berücksichtigung einer Zinkbacitracinbeigabe im Mastfutter.

Archiv Geflügelk. 62, 1998, 49-54. 

Richter, M., Fehlhaber, K. Braun, P.

Problems of product's shelf-life caused by microbial enzymes.

Fleischwirtsch. 78, 1998, 366-368. 

Richter, M., Fehlhaber, K. Braun, P.

Problems of product´s shelf life caused by microbial enzymes.

Fleischwirtsch. International, 1998, 23-26.

Schüppel, H., Schwope, M.

Zur Anwendung des Mastitis Schnelltestes und zur Messung der elektrischen Leitfähigkeit für die Kontrolle der Eutergesundheit bei Ziegen.

Arch. Lebensmittelhyg. 49, 1998, 61-64.

Weyermann, F., Lücker, E.

Cadmiumbelastung verbraucherrelevanter Muskulatur beim Pferd.

Fleischwirtschaft (1998) 78, 251-254.

 

1997

 

 

Heckötter, S., Bülte, M., Lücker, E.

Detection of Escherichia coli serogroup O157 in foods by immunomagnetic separation (IMS). 1. Recovery trials in model experiments.

Archiv für Lebensmittelhygiene (1997) 48, 85-87.

Lücker, E.

Analysis of the distribution of lead, cadmium and mercury in the avian kidney by means of direct solid sampling electrothermal atomisation atomic adsorption spectrometry.

Fresenius J. Anal. Chem. (1997) 358, 848-853.

Lücker, E.

Sampling strategy in direct solid sampling electrothermal atomization atomic adsorption spectrometry analysis of trace elemnets in animal tissue.

Applied Spectroscopy 57, 1031-1037.

Lücker E., Bülte, M.

Verfahren zum Nachweis von im Hinblick auf die bovine spongiforme Enzephalopathie (BSE) unerwünschten Zutaten in Fleischerzeugnissen. 1. Enzymatische Cholesterinbestimmung als Schnellverfahren zur Erfassung von Hirngewebe.

Fleischwirtschaft (1997) 77, 836-840.

 

1996

 

Braun, P., Fehlhaber, K.

Untersuchungen über die Hemmwirkung des Eiklars gegenüber grampositiven Bakterien und Salmonella enteritidis-Keimen.

Arch. Geflügelk. 60, 1996, 203-207. 

Fehlhaber, K., Krüger, A., Schnabel, M., Krutsch, H.-W.

Untersuchungen zum Salmonella-Vorkommen bei tauglich beurteilten Schlachtschweinen.

Fleischwirtsch. 76, 1996, 1167-1169.

Kny G., Schüppel, H., Geißler, C. Schött, S.

Zur Gewinnung von Stutenmilch und hygienische Aspekte ihrer Vermarktung.

Amtstierärztlicher Dienst und Lebensmittelkontrolle 3, 1996, 306-308. 

Lücker, E., Schuirer, O.

Sources of error in direct solid sampling Zeeman atomic absorption spectrometry analyses of sampels with high water content. Spectrchimica Acta (1996) Part B51, 201-210.

Mengert, U., Fehlhaber, K.

Untersuchungen zum Einfluß prämortaler Belastungen auf die endogene mikrobielle Kontamination bei Schlachthähnchen.

Berl. Münch. Tierärztl. Wschr. 109, 1, 1996, 28-31. 

Müller, U., Fehlhaber, K.

Microbial decomposition of protein and shelf life evaluations.

Die Fleischerei (engl. Ausg,) 6, 1996, III-XI. 

 

1995

 

Braun, P., Fehlhaber, K.

Migration of Salmonella Enteritidis from the albumen into the egg yolk.

Intern. J. Food Microbiol. 25, 1995, 95-99. 

Müller, U., Fehlhaber, K.

Studies into the thermoresistance of Bacillus proteases.

Fleischwirtsch. 75, 1995, 1416-1418.

Schüppel, H., Salchert F., Schüppel, Fehlhaber, K.

Untersuchungen zum Einfluß von Mastitiden und weiteren Organveränderungen auf die mikrobielle Kontamination des Fleisches bei Schlachtkühen. F

Fleischwirtsch. 75, 1995, 1025-1028.

 

1994

 

Krüger, S., Fehlhaber, K., Schiefer, G.

Untersuchungen zum Qualitätsstatus von Brüh- und Leberwürsten aus der Sicht des Verbraucherschutzes. I. Mitteilung: Mikrobiologische, sensorische und chemische Untersuchungen.

Fleisch 48, 1994, 560-564. 

  Müller, U., Fehlhaber, K.

Einfluß verschiedener Temperatur-aw-Wert-Kombinationen auf die Aktivität von Proteasen aerober Sporenbildner. Arch. f. Lebensmittelhyg. 45, 6, 1994, 124- 127.